Tandvård för hela familjen i Kävnum

Undersökning & tandvård i Kvänum

Röntgen, tandstensborttagning, polering och rengöring ingår

Lugn och trygg miljö med varsamt omhändertagande

Passar dig som lider av tandläkarskräck

Modern teamtandvård och utrustning

"En grundlig och noggrann undersöknig. Behandling och rengöring av tänder. Känner mig frisk i munnen."

"Trevligt bemötande och proffsigt utfört arbete. Man känner sig trygg i Åsas händer!"

"Nya fina lokaler. Trevligt bemötande. Musik under behandlingen. Rekommenderas verkligen."

"Tandläkare i Kvänum är värdefullt för hela bygden. Teodor Englund tar väl hand om dig."

4,9 Patientnöjdhet

4,9 Patientnöjdhet

5/5 i Betyg

Förebyggande tandvård och regelbundna besök till tandläkaren

En tandläkarundersökning är den rutinundersökning som man genomgår regelbundet. Hur ofta man bör gå på tandläkarundersökning vid vuxen ålder beror på hur stora problem man har med sina tänder.

Tillsammans med oss lägger vi upp en individuell behandlingsplan för dig. Det vanliga, om man inte har några större problem, är att man genomgår en undersökning per år. De vanligaste problemen är karies och tandlossning och det är viktigt att upptäcka detta i tid, därför rekommenderas man att gå på regelbundna besök hos sin tandläkare.

I vår undersökning ingår alltid röntgen, enklare tandstensborttagning i underkäksfronten samt polering och rengöring mellan tänderna.

Tandläkarundersökning i Kvänum

Hur mycket kostar en undersökning?

Kvänums Familjetandvård är anslutna till Försäkringskassan och dessutom ligger vi på samma prisnivå som Folktandvården Västra Götaland. En tandläkarundersökning inklusive röntgenbilder, tandstensborttagning samt polering och rengöring mellan tänderna kostar 1100 kr.

Vanligtvis används i samband med en rutinmässig undersökning ditt allmänna tandvårdsbidrag. Varje år får du ett tandvårdsbidrag från Försäkringskassan som är giltigt i två år. Det allmänna tandvårdsbidraget är ett tillgodohavande hos Försäkringskassan på 300 eller 600 kr per år, som syftar till att uppmuntra regelbundna tandvårdsbesök och främja en god munhygien.

Läs mer om tandvårdsbidrag på Försäkringskassans hemsida.

Så går en basundersökning till

En vanlig undersökning brukar ta mellan 20 och 40 minuter. Tandläkaren går noggrant igenom alla dina tänderna med hjälp av en liten spegel och en sond. Med sonden kan tandläkaren se ifall dina tänder har angripits av karies eller ifall du har tandlossning. Detta upptäcker tandläkaren genom att känna på tänderna för att hitta mjuka och infekterade delar.

Vi röntgar alltid tänderna under undersökningen för att kontrollera och verifiera den okulära undersökning. På så vis kan man genom röntgen se hur omfattande kariesangreppet är och hur mycket en eventuell tandlossning har spritt sig till benet runt tänderna. Ifall du har något hål eller andra problem kommer tandläkaren att föreslå behandlingsåtgärder. Du får alltid ett kostnadsförlag innan eventuella åtgärder utförs. Beroende av hur omfattande problemet är kan vi antingen hjälpa dig direkt eller så bokas en ny tid.

Bra pris på akut tandvård

Boka tid för en undersökning

Vi välkomnar nya och befintliga patienter i alla åldrar. Kvänums Familjetandvård hjälper barn och vuxna att bibehålla en god tandhälsa.  

Boka en undersökning via vårt webbaserade bokningssystem eller ring oss på 0512 - 92 830. Oavsett om dina problem är stora eller små är du välkommen att ringa eller maila oss.