Proffs på tandimplantat i Kvänum

Proffs på tandimplantat i Kvänum

Erfarna tandläkare och specialister

Kostnadsfri konsultation och kostnadsförslag innan ingrepp

Få gediget tandstöd och tuggförmåga

Modern teamtandvård och utrustning

"En grundlig och noggrann undersöknig. Behandling och rengöring av tänder. Känner mig frisk i munnen."

"Trevligt bemötande och proffsigt utfört arbete. Man känner sig trygg i Åsas händer!"

"Nya fina lokaler. Trevligt bemötande. Musik under behandlingen. Rekommenderas verkligen."

"Tandläkare i Kvänum är värdefullt för hela bygden. Teodor Englund tar väl hand om dig."

4,9 Patientnöjdhet

4,9 Patientnöjdhet

5/5 i Betyg

Tandimplantat är en konstgjord tandrot av titan

Vad är ett tandimplantat?

Tandimplantatkirurgi är en behandling som ersätter tandrötter med  "skruvliknande stolpar" gjorda i metall (titan). Syftet är att ersätta skadade eller saknade tänder med konstgjorda tänder som både ser ut och fungerar ungefär som riktiga tänder. Tandimplantat är ofta ett välkommet alternativ till avtagbara proteser eller andra behandlingar som kräver att man behöver slipa ned granntänderna för att fylla en tandlucka.

Den största fördelen med implantat är gediget stöd för dina nya tänder. Ett tandimplantat sitter fast i munnen och känns ungefär som en riktig tand. Detta innebär en ökad tugg- och talförmåga och bidrar ofta till en ökad självkänsla.

Varför välja tandimplantat?

Ett tandimplantat placeras genom ett kirurgiskt ingrepp i käkbenet, där implantatet fungerar som en konstgjord tandrot. Eftersom implantaten läker in i käkbenet, så kommer dina nya konstgjorda tänder att sitta fast och inte glida, störa eller orsaka någon skada på benet som andra alternativa behandlingar kan göra. Materialet är robust och kommer inte att förfalla, tvärtom är det skapat och utformat för att hålla länge.

Kortfattat så passar tandimplantat bra för dig om du: Har en eller flera förlorade eller saknade tänder, Har friskt tandkött och orala vävnader, Du ska inte har några hälsotillstånd eller medicinska problem som påverkar benläkning, Inte lider av benskörhet och har tillräckligt med ben för att säkra implantaten, Ej kan eller vill använda tandproteser, vill höja din självkänsla, Vill förbättra din tal- och tuggförmåga, Är villiga att genomföra en behandling på cirka 2-3 månader och inte röker tobak.

Tnadimplantat passar bra för dig som gar en eller flera förlorade eller saknade tänder
Tandimplantat förväntningar av behandlingar

Vad kan du förvänta dig?

De flesta implantatbehandlingarna är framgångsrika. Ibland misslyckas dock tandimplantat att läka in i benet tillräckligt. Rökning kan till exempel bidra till detta och andra komplikationer i behandlingen.

Implantatkirurgi och hela behandlingsprocessen utförs vanligtvis i olika etapper. Processen att placera ett tandimplantat innebär flera steg och hela behandlingen kan ta flera månader från start till slut.

Skötsel av tandimplantat

Tandersättningar fästa på implantat fungerar i princip som vanliga tänder och man måste sköta om sina implantattänder på samma sätt som naturliga tänder. Sköter man om sina implantat och håller noggrann hygien är risken liten att man drabbas av implantatförluster, jämförbart med hur en tand kan drabbas av tandlossning.

Hur du ska ta hand om ditt tandimplantat
Tandläkare och tandhygienister i Kvänum

Tandimplantat på Kvänums Familjetandvård

Boka en kostnadsfri konsultation snabbt och enkelt genom vårt webbaserade bokningssystem.

På plats får du träffa en erfaren tandläkare inom ersättning av förlorade tänder. Dessutom får du en kostnadsfri konsultation (värde 200 kronor) där tandläkaren går igenom förutsättningar och svarar på dina frågor.

Har du frågor eller funderingar angående behandlingen är du alltid ringa oss eller mejla.